Use of an out-of-date browser

To make your Internet experience as secure and pleasant as possible, you should update your browser here to a new version. This update is free of charge. If you are using this PC at work, you should contact your IT administrator. Please note that due to the use of an out-of-date browser, it is possible that this website will not display correctly.

Click here to ignore this message.


Imprint

SchwörerHaus
Hans Schwörer Strasse 8
72531 Hohenstein/Oberstetten
Telephone: +49 73 87 16-0
Fax: +49 73 87 16-500-100
info@schwoerer.de

Row house with saddle roof

End-of-Terrace House

Plan D 15-216.1

The Schäfers have realised their dream of owning their own home in the form of an end-of-terrace in a popular residential location close to the University town of Tübingen. The design exhibits ingenious use of space with bright rooms and a flexible-use gallery under the roof. The contemporary design of the entrance with its raised platform and a glass roof as protection against the weather conveys the first impression,the business card, if you will, of the house. Although you can see right through the whole house to the garden, it is only when you pass the stairs and the kitchen entrance that the spacious, light living/dining area opens up. A wall slab separates this area from the open kitchen. It also serves as additional space for fitted cabinets and the oven. A breakfast bar creates the connection to the dining area. The ground floor is a largely open, well laid-out space of 89 square metres.

Basic data

External dimensions 6,75 x 12,83 m
Net footprint of ground floor 71,22 m²
Net floor area First floor/Top floor 70,67 m² + 25,47 m²
Net floor area total 167,36 m²
Schwörer basement 71,40 m²
Roof pitch/jamb wall 30°/ 240

If you have any questions

Make an appointment now with a building consultant in your area

We are close to you. With equipment centres, production facilities but above all with show homes and our building consultants that provide you with a comprehensive service.